در راستای تبیین شعار سال؛
کارگاه آموزشی روابط عمومی، آینده نگری، شتاب دهنده تولید ویژه مدیران حفاظت محیط زیست استان ها برگزار شد
همزمان با هفته روابط عمومی و در راستای تبیین شعار سال، کارگاه آموزشی روابط عمومی، آینده نگری، شتاب دهنده تولید ویژه مدیران حفاظت محیط زیست استان ها توسط روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در کارگاه آموزشی روابط عمومی، آینده نگری، شتاب دهنده تولید ویژه مدیران حفاظت محیط زیست استان ها که صبح امروز و به صورت وبیناری برگزار شد، با تبریک هفته روابط عمومی و دهه کرامت و نیز گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، نقش روابط عمومی ها در ایجاد ارتباط بین بخش های مختلف سازمان با مردم را مهم ارزیابی و اظهار کرد: منظور از جهاد تبیین، روشنگری، بیان واقعیت و جلوگیری از بدفهمی مسایل است و در این زمینه، روابط عمومی ها جایگاه ویژه ای دارند.
معاون رییس جمهور با اشاره به آیه شریفه تبلیغ، پیامبر مکرم اسلام (ص) را مسوول ابلاغ پیام حضرت رب عنوان و تاکید کرد: با کسب اجازه از محضر علما، احساس می کنم وقتی خداوند خطاب به پیامبر خویش می فرماید: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ»، با توجه به فعل امر بَلِّغْ، خداوند پیامبر اکرم(ص) را مکلف کرده است که پیام الهی را به انسانها ابلاغ کند و این به معنی پیام رسانی و همان رسالت اصلی روابط عمومی مبتنی بر روایت اول است.
جنگ ترکیبی دشمن برای مقابله با عملکرد دولت مردمی انقلابی
وی با اشاره به تلاش دشمن برای ناامید کردن جامعه نسبت به مسوولان و مدیران، تصریح کرد: دشمن یک جنگ ترکیبی تمام عیار به راه انداخته و با تغییر آرایش رسانه ای خود، مشغول شرارت علیه ملت ایران است اما دولت مردمی انقلابی، مخلصانه وارد عرصه شده و با استفاده از تمام ظرفیت های نیروی انسانی و بر اساس آموزه های دینی به صورت شبانه روزی در حال خدمت رسانی به مردم است. در نتیجه وظیفه روابط عمومی هاست که به عنوان چراغ راه مدیران، ضمن پایش حاشیه ها، هشدارهای لازم را قبل از وقوع واقعه ارایه و نسبت به طرح راهکار با همکاری سایر بخش ها و جلوگیری از بروز مشکل اقدام نمایند.
معاون رییس جمهور افزود: این وظیفه روابط عمومی ها و رسانه ها است که در قالب جهاد تبیین، دستاوردها و اقدامات دولتمردان را منعکس کرده و نقشه های دشمنان را در راستای افشاندن بذر ناامیدی در میان جوانان و سرمایه های کشور نقش بر آب سازند.
سلاجقه با بیان اینکه من به نقش و منزلت روابط عمومی اعتقاد ویژه ای دارم، از مدیران ستادی و استانی روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست خواست، از بعد نرم افزاری و سخت افزاری خود را کاملا مجهز و آماده نمایند.
وی، خاطرنشان کرد: باید از نیروهای جوان، مومن، متخصص، خلاق، هنرمند، نوآور که نسبت به مسایل و کلیدواژه های محیط زیستی آگاهی دارند در روابط عمومی ها استفاده شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت تقویت شورای اطلاع رسانی در ستاد و ادارات کل استان ها، مدیران کل حفاظت محیط زیست استان ها را ملزم به ارایه گزارش ماهانه عملکرد شورای اطلاع رسانی اداره کل خود به ستاد نمود.
معاون رییس جمهور، با اشاره به اهمیت روایتگری اول در فعالیت روابط عمومی ها، تصریح کرد: همه بخش های سازمان حفاظت محیط زیست مکلفند در این زمینه به روابط عمومی سازمان کمک کنند.
سلاجقه در ادامه گفت: امروز در دنیا بحث محیط زیست یکی از 5 اولویت اول به شمار می آید و وظیفه روابط عمومی های سازمان است که در این خصوص اطلاع رسانی و فرهنگسازی کنند.
وی در عین حال از همکاران روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست خواست که رابطه اقتصاد و محیط زیست را به نحو مطلوب تبیین کنند.
سلاجقه افزود: باید آگاه باشیم که امروز رویکرد حفاظت صرف جایگاهی در مبانی علمی و مدیریتی محیط زیست ندارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به در پیش بودن هفته محیط زیست، خاطرنشان کرد: امسال از نظر وظایف و تکالیف سازمانی در بعد ملی و بین المللی، سال پرکاری برای ما است و باید از فرصت هفته محیط زیست برای تبیین اهداف و اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست به خوبی استفاده کنیم.
معاون رییس جمهور بر اهمیت آموزش مستمر تکنیک های جدید و به روز ارتباطات و رسانه به همکاران روابط عمومی سازمان تاکید کرد و گفت: این آموزش ها باید به صورت عملیاتی و در جهت مهارت افزایی ارایه شود.
راه اندازی دفتر سخنگوی سازمان حفاظت محیط زیست
در بخش دیگری از این کارگاه آموزشی، نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت آموزش مدیران در ارتقای سواد و حکمرانی رسانه ای، بر استفاده از همه ظرفیت رسانه ها به منظور پوشش خبری سفرهای استانی رییس سازمان تاکید کرد.
وی با تاکید بر داشتن پیوست رسانه ای در پروژه های کلان محیط زیستی، از تولید محتوای آموزشی در حوزه ارتباطات و رسانه در معاونت آموزش و مشارکت های مردمی این سازمان خبر داد.
سخنگوی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اقناع و ارتباطات فرابخشی با ذینفعان، ضرورت برگزاری دوره های آموزش تربیت خبرنگار محیط زیستی برای رسانه های دیداری، شنیداری و مکتوب را یادآور شد.
مرادی در ادامه با اشاره به فعالیت دفتر سخنگوی سازمان حفاظت محیط زیست در دولت مردمی ، گفت: راه اندازی این دفتر در ایجاد انسجام مدیران و انعکاس صدای واحد در مسایل رسانه ای سازمان حفاظت محیط زیست نقش بسزایی دارد.
تبیین جایگاه محیط زیست در برنامه هفتم توسعه
حسن کاوه فیروز رئیس مرکز طرح، برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست نیز در سخنانی با اشاره به جایگاه محیط زیست در برنامه هفتم توسعه، در خصوص مواردی چون جایگاه اقتصاد سبز در اسناد بالادستی، آسیب شناسی برخی از اثرات مستقیم اقتصاد توسعه ای بر محیط زیست، اصول تجارت نوین بر پایه محیط زیست و ابزارهای سیاستگذاری اقتصاد محیط زیست توضیحاتی ارایه کرد.
برگزاری برنامه های هفته محیط زیست با چهار شاخص فراگیری، نوآوری، امیدآفرینی و مشارکت مردمی
همچنین محسن نقیلو مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به انجام 55 سفر استانی مقام عالی این سازمان تا امروز، بر استمرار اجرای پیوست رسانه ای سفرهای استانی آتی تاکید کرد.
وی افزود: برنامه های هفته محیط زیست امسال با چهار شاخص فراگیری، نوآوری، امیدآفرینی و مشارکت مردمی برگزار خواهد شد.
نقیلو در ادامه گفت: در ۷ استان کشور شامل استان های همدان، البرز، سمنان، یزد، فارس، مرکزی و کردستان از بانوان برای مدیریت اداره روابط عمومی استفاده می شود که این امر به منظور توسعه تصدی بانوان در مشاغل مدیریتی صورت گرفته است.
وی، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار عملکرد روابط عمومی های وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی در جشنواره شهید رجایی توسط سازمان امور اداری و استخدامی سنجش و ارزیابی می شود.
ابلاغ آیین نامه تشکیل شورای اطلاع رسانی در وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، توجه به بروزرسانی سایت های ادارات کل محیط زیست استانها، انعکاس اخبار امیدآفرین از دستاوردهای سازمان و لزوم حمایت ادارات کل استانها از تامین تجهیزات و به کارگیری کارشناسان نخبه و علاقه مند در ادارات روابط عمومی، محورهای اصلی سخنان مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست بود.
همچنین در پایان این کارگاه که با حضور بیش از 300 نفر از مدیران کل و اعضای شورای اطلاع رسانی ادارات کل حفاظت محیط زیست 31 استان کشور برگزار می شد، چندنفر از مدیران کل حفاظت محیط زیست استان ها به نمایندگی از سایر همکاران خود به طرح دیدگاه ها و پیشنهاداتشان برای ارتقای جایگاه و عملکرد ادارات روابط عمومی این سازمان پرداختند.